Lezárult a Körös Kajak SE új fejlesztési projektje

Beküldés: 2014/11/20 - 09:40 | Frissítés: 2022/09/28
Szerző: admin

Cikkek
Kategória

A Körös Kajak Sportegyesület jelentős mértékű fejlesztést valósított meg az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program DAOP-5.1.3-11. - A régió lakosságának egészségtudatos életmódját támogató civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése című konstrukciója keretében.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntése alapján 2013. szeptember 13-án az Egyesület 36 947 265 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Szabadidősporttal az egészséges életmódért – kajakkal, kenuval, sárkányhajóval a Hármas-Körösön” című, DAOP-5.1.3-11-2011-0050 azonosító számú projekt megvalósításához, melyhez pályázati önerőként 1 944 584 forintot biztosított.

A projekt célja az egészséges életmód népszerűsítését szolgáló szabadidős sporttevékenység infrastrukturális feltételeinek fejlesztése, továbbá szabadidős programok szervezése a város és a térség lakossága számára. A megvalósítás a 2014.03.01. és 2014.10.31. közötti időszakban történt, melynek során az alábbi projektelemek teljesültek:
Infrastruktúra fejlesztés keretében 66,30 m2-rel bővült meglévő csónakházunk, illetve egy hajók vízre tételére alkalmas sólyapálya készült a Hármas-Körös folyó partján. Eszközfejlesztés céljából beszerzésre került 1 db 10 fős és 1 db 20 fős BUK típusú sárkányhajó teljes felszereléssel, egy hajószállító utánfutó, valamint 30 db sárkányhajó lapát. A hajók mozgatásához 2 darab gurulós állvány és 2 darab elektromos csörlő vásárlására került sor. A szabadidősport marketingje céljából molinó, illetve reklámtábla beszerzésére került sor. A projekt tartalmazta 1 fő részmunkaidős munkavállaló bérét és a projektmenedzsment megbízási díját. Megvalósult 4 ESZA típusú program is, melyek megszervezésének költségei szintén támogatásra kerültek.

Sólyapálya és csónakház átadó ünnepség (Gyomaendrőd)
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=J0_Qr5cJTTA)

Az elnyert támogatás széleskörűen biztosította az Egyesület számára a szabadidősport szervezéséhez szükséges biztonságos feltételek korszerűsítését, a kapacitás növelését. A projektnek köszönhetően az érdeklődők heti rendszerességgel vehetnek igénybe sárkányhajó és túrakenu edzési lehetőségeket, melyhez kiváló feltételek állnak rendelkezésre. A sárkányhajózás tekintetében egyre növekvő népszerűséget tudhat maga mögött az Egyesület a szezon végére, mivel a szervezett túrákon és népszerűsítő versenyen túl is folyamatosan érkeztek megkeresések csapatépítő programok szervezésére.
A projekt hozadéka a város és a térség szabadidősport lehetőségeinek bővítése, az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a sárkányhajózás közösségépítő szerepének erősítése, mely igen erős személyiségformáló erővel bír, korosztálytól függetlenül.
A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Toldi Balázs polgármester, aki elismeréssel szólt az egyesület munkájáról, valamint a város sportéletében betöltött szerepéről. Beszédet mondott Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai vezetője is, aki az idei évben elért nemzetközi sikerek mellett kiemelte az egyesület szabadidősport iránti elkötelezettségét és példaértékű munkáját.

Cikk: Körös Kajak Sportegyesület
Fotó: gyomaendrod.com

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

2014. november 25., kedd – 12:00

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.