Hozzászólás öröklinkje

admin képe
Beküldés: 2012/11/18 - 20:14 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2014/02/09
Szerző: admin
Cikkek: 

Gyomaendrőd, 2012. november 17., szombat (MTI) - Békés megye gazdálkodói meghatározó szerepet vállalnak a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége (Magosz) programjaiban a tervezésben és a megvalósításban - mondta Jakab István, a Magosz elnöke szombaton Gyomaendrődön.

Jakab István a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége megalakulásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepi küldöttgyűlés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt: a gazdakörök húsz éves múltja igazolja, hogy amit a szervezet felvállal, azt érvényesíteni tudja és a végrehajtásban is szerepet vállal. Hozzátette, hogy a Békés megyeiekre is ez a jellemző, erős helyi és megyei szervezetek vannak, amelyek érvényesíteni tudják érdekeiket az országos agrárpolitikában.
A Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége elnöke, Kulcsár László elmondta: a szervezet a megyében minden jelentős településen megtalálható, húsz év alatt részévé vált a megyei közéletnek, kormányoktól függetlenül megkerülhetetlen tényezővé vált. A tagok részt vesznek az önkormányzatok munkájában, szervezik és tájékoztatják a gazdatársadalmat, tagjai a megyei közgyűlésnek.
Jakab István szólt arról is, hogy a földtörvényhez a gazdakörök képviselői 38 pontból álló módosító javaslatcsomagot nyújtottak be, és a jogszabály javaslataik alapján került be a kétharmados törvények körébe. Az önálló vízgazdálkodási hivatal létrehozásában is megkerülhetetlen a Magosz szerepe - tette hozzá.
Az új agárkamarai törvény jelentőségéről szólva kifejtette: a jogszabály összefogja az agrárgazdaság valamennyi szereplőjét, az alapanyag-termelőket, az élelmiszer-feldolgozókat és a kereskedőket, alkalmas az egyes termékpályák átfogó képviseletére, közös érdekek érvényesítésére minden területen.
Győrffy Balázs, az Agrár- Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési kamara átmeneti elnöke kiemelte, hogy az új kamara a hazai agrárgazdaság mintegy 300-400 ezer szereplőjét tömöríti majd, szemben a korábbi agrárkamara 11 ezres taglétszámával.

Forrás: MTI

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

A gazdának olyan emberek beszélnek a mezőgazdaságról, aki még soha nem dolgozott abban és nem tudják milyen az, de udvariasából meghalhatták, hogy mit mondanak a hozzáértő szakemberek (azért tart itt a mezőgazdaság ahol most tart). Szerintem mindenki csak a ebédet várta :)