Hozzászólás öröklinkje

Beküldés: 2011/04/19 - 20:56 | 19 hozzászólás | Frissítés: 2011/10/07
Szerző: Névtelen

Turisztikai vonzerő-városkép. A belső városrész kinézete gondozottsága nem pénz kérdése. Itt található a szállodák és szálláshelyek többsége és a fürdő is. Múlt héten voltam a fürdőben és elmentem a liget mellett és azt kellett látnom, hogy térdig ér a gaz és a gyom. Szép napos idő volt akár sétálni is lehetett volna, de nem kivánkoztam be a fák közé, nem csábított a gazos park.Javult a helyzet a hantoskerti holtág partján valamelyest az utóbbi időben. Mégis kérdezem, hogy legalább azt a 100m-es partot nem lehetne-e kicsinosítani még jobban,hogy az emberek és a gyerekek szivesen töltsék szabadidejüket ott. Pozitívum, hogy van már játszótér a ligetben a családosok számára. Mégis az a benyomása az embernek, hogy ezzel a területtel nem tudunk mit kezdeni,nem működik eléggé, hiányzik belőle a vitalitás.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Etana70 képe

Soha és seholsem olvastam még Gyomáról, mint turisztikailag is érdekes helyről. Pedig az is lehetne. Ennyi vízzel...Kizárólag csak a saját ilyen-olyan fórumokon hírdetik ezt a helyiek számára a helyiek..
Előbb kikellene találni már végre mit lehet kezdeni ezzel a Körös- Maros NP-vel is. Van néhány csodaszép pontja a városon kívűl a folyónak. A gáton talán még szabad gyalogolni is? Biciklit nem is merek említeni. Azután pedig országos lapokban hírdetni is kellene, nem helyieknek a helyi médiákban.
Például Gyoma "az evezősök paradicsoma", különösen kezdőknek is az. A halakról pedig: egy óriáshal fotója alatt mondani szépeket..de a fürdőt is érdemes lenne említgetni, kempingestől. De a spórolás és a rekléám nincs szinkronban. Ha nincs reklám kevés a vendég.

Lehet reklámozni és kell is, anélkül nem megy. Addig azonban el kel jutni, hogy, amit reklámozok az rendben legyen, szép legyen és gondozott. Nem lehet odacsábítani turistát vagy látogatót valahová, ahol nincs rend, mert oda nem kivánkozik vissza vagy csalódás éri és nem érzi jól magát teljesen. Az rendben van hogy jók az adottságok, de az sajnos nem elég.

Régen volt fáklyás felvonulás. Miért is lett az megszüntetve?
Nem lehetne újra visszahozni?

Igen tényleg régen volt fáklyás felvonulás. Kihez tartozik most a programok szervezése és összehangolása? Én nem tudom, talán turisztikai iroda vagy hogy van ez?

Lehetne esetleg füvet nyírni is a városban, mert nagyon nagy a fű és a gaz sokhelyen.

Etana70 képe

Mint már írtam régebben a Kossuth utcában a nyomdától a Bajcsy útig megoldhatatlan a normális parkolás, bokrok, utcai házbehajtók és egyebek tarkítják ezt a szerencsétlen területet. Különösen igaz ez az un hatos Bisztró előtt. Itt ugyanis a sarki -még a Kossuth u.-ban lakó- tulajdonos a KÖZTERÜLETRE betonvasakat is elhelyezett. Várva, hogy hátha nekijhajt valaki a vasainak. Ezesetben pedig kit lehet perelni, kártérítésre kötelezni? Mert zavarja,a jóembert, ha a TELKE ELŐTT valaki megáll. Ez azonban KÖZTERÜLET!! Gyoma fürdőváros lenne?
Nézzen már szét valaki az említett szakaszon ...Van agy nagy, aknafedlep is a Kossuth_Bajcsy u. torkolat környékén, acéllemezből. Kellemesen csttan -dörren- ha valaki ráhajt...de még nem szakadt be!
Gyoma fürdőváros lenne...?

Azt lehet perelni aki a vasakat a közterületre kirakta

p a d! lassan írom, hogy a városvezetés is megértse! nincs elég PAD a városban! :)

Álljunk meg a téren!
Pad 1-2 vagy ellopták?
A napra teszik, nem az árnyékba, gyerünk a kocsmába!

a villanykarók meg olyan ferdén, kesze-kuszán állnak, hogy öröm nézni:) ez még békés megyében is ritka...

virágok! nem csak a kidőlő villanyoszlopra kellene, hanem minden lehetséges helyre! a főkertészünknek adjanak szabad kezet... a kreativitás csodákra képes:)

Azt szeretném megtudni ,hogy a Ridegvárosi részen épült buszmegállótól mikor indul el a buszközlekedés?Soha?

Örömmel és megelégedéssel nézegettem városunk egyik legszebb intézményének, a fürdőnek az új honlapját az interneten.
De egy dolog lemaradt róla!
Nincs fórum lehetőség! Talán direkt ?
Reméljük nem! Pedig a kritika sokszor építő jellegű lehet!
Minden bizonnyal úgy könnyebben és gyorsabban eljutnának a vezetőséghez olyan információk, amik nagymértékben elősegítenék a vendégek kényelmét, nyugalmát.
Bízom benne gyorsan orvosolni fogják ezen "kis hibát".
Előre is köszönöm minden fürdővendég nevében a gyors intézkedést:)))

A MOM szerint van hova fejleszteni a városban. Intézményi és szociális helyzetben is. Több vállalkozói támogatást a megújítóknak.

A városképre vissza térve, rengeteg épített örökségeink vannak, templomok, terek, szobrok amelyek nappal igen szép látványt nyújtanak. DE! El lehetne gondolkodni azon is, hogy épületeinket éjszaka is láthatóvá tegyék. A Szent Imre templomnak néhány évvel ezelőtt, pazar dísz kivilágítása volt. Ma a Református templomon kívül egy sincs ki világítva. Pedig igencsak előnyös lenne ez az éjszakai városképnek. Gondoljunk csak bele, a Jézus Szíve templom milyen pompásan is nézne ki, a maga kis neogótikus stílusában, díszkivilágításban. A Szabadság téri szökőkút egész nyáron át nem volt ki takaritva... Pedig éjjel - nappal működött. Éjszaka milyen jól is nézne ki, alulról meg világítva... Magát a szökőkút "játékát" is izgalmasabbá lehetne tenni. Dicséret viszont a ki helyezett információs táblákért, és a gyomai katolikus templom tornyára került óra mutatókért. Apropó, jut eszembe, hogy a Fő út mentén betemetett gödör helyére, szerintem kellemes kis helyet lehetne ki alakítani, például a fesztiválok helyszínéül, így közel lenne az " új város központhoz".

Mily kreatívak vagyunk.A megvalósításhoz pénz kellene.
Addig oda menjünk, ahol ez már készen,és jól érezzük a környezeten.

Kilátó! Körjáratú faemelvényt rögzítettek az egykor zöldebbet is látott Erzsébet ligetbe. A belépővel szorgalmazzák a kivágot fák hiányát. Nem biztos, hogy madarat lehet fogatni. Nem látni át a koronák felett, mint egyébként egy magaslatiban. De jobb ötletnek tűnt, mint a fürdőbeli szakrendelő. Ha elhajózom körös vizeken!

Üdv. ligetvédők
A projekt hagy maga után kívánnivalót.Valamely építész az összefüggő zöld területet teszi tagoltabbá. Kisebb darabok, nagyobb felület, ezt tapasztaljuk a darabolt almával is, amely hamarabb kiszárad.

Csekély a szórakozási lehetőség. Csak az önkormányzat által jóváhagyott művészek kapnak lehetőséget, pénzt és platformot. Az államnak támogatnia kellene a kulturális értékek élvezetét. A Momentum érdemesnek tartja a vállalati finanszírozás lehetőségeit. Bár a nagyobb városokban még működnek kulturális intézmények, a kisebb településeken csak elvétve van lehetőség jó színvonalú, változatos rendezvényre.

A digitalizáció egyre nagyobb szerepet tölt be az egyéni, mind az üzleti életben. Segítségével feladatainkat gyorsabban és eredményesebben tudjuk menedzselni. Startup cégek alakíthatók, ahelyett hogy az állami támogatások elnyomnák a megszerezhető valós jövedelmet. Még a mezőgazdasággal foglalkozók számára is nyitnak új távlatokat a digitális megoldások. A jövőben a könyvelői munkacsoport egy szűkebb, de nagyobb hálózati térben dolgozik. Az informatikai rendszerek elvégzik a költségvetést, megkönnyítik a számlázásokat. A MEGOLDÁS MOZGALOM ehhez kínál hatékony együttműködési platformot. Ha te is így szeretnéd, nyomj egy Entert.