Botrányos intézményvezetés a művészeti iskolában

Beküldés: 2010/10/02 - 15:14 | 11 hozzászólás | Frissítés: 2014/02/09
Szerző: bundello

Üdv mindnekinek!

Felháborítónak tartom, amit a gyomaendrődi művészeti iskola INTÉZMÉNYVEZETŐje megenged magának. Nem sorolnám fel az össze tényt, hiszen, így elsütném az összes poént. De kezdjük a legutolsóval, aztán majd meglátjuk, hogy ki mennyire kíváncsi, arra, hogy mi is zajlik a mi hőn szeretett művészeti iskolánkban. Gondolok itt a szervezeti felépítésre, pénzügyre, nem túl legális összefonódásokra városon belül.

Nos legutoljára az történt, hogy az iskola egyik tanára - igen sokan ismerhetik gyomán - babát vár. Ez szerintem már köztudott azok között, akik érdekeltek az iskola életében(tanárok, szülők, gyerekek, stb...). Az történt, hogy a babát váró tanár kérte az INTÉZMÉNYVEZETŐT,hogy intézkedjen az ő ügyében, miszerint, várandós állapotban nem tudja a munkakörét ellátni, így helyezze át őt egy másik munkakörbe, vagy mentse fel a munkavégzés alól, mert a törvény erre is lehetőséget ad. A másik munkakörbe való áthelyezéshez kockázatbecslés szükséges, amihez valószínűleg az INTÉZMÉNYVEZETŐ NEM ÉRT, ÍGY NEMES EGYSZERŰSÉGGEL a köcsög utat választotta, amivel meg fog gyűlni a baja, ha munkaügyi bíróságon végződik az ügy. Többet nem kell pályáznia intézményvezetői pozícióra, még ha megszerzi hozzá a megfelelő képzettséget is, AMI JELENLEG NINCS MEG NEKI. A munkatörvény elég szigorúan védi a kismamákat. Ha most le kellene írnom az egész procedúrát, akkor holnap se fejezném be. Lényeg, hogy az INTÉZMÉNYVEZETŐ, nem tette a dolgát, hanem nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy visszatartj a tanár fizetését mindaddig, amíg a tanár nem igazolja, hogy keresőképtelen. No itt álljunk is meg egy pilanatra. Egy INTÉZMÉNYVEZETŐ milyen alapon kérhet bárkit is arra, hogy igazolja, hogy keresőképtelen. Egyetlen esetben, a munkavállaló nem jelenik meg a munkahelyén, mert ilyenor általában az jut mindenki eszébe, hogy beteg. DE A TERHESSÉG NEM BETEGSÉG!!! És nem is egyik napról a másikra lett felé jelezve, közel 3-4 hónapja. Az INTÉZMÉNYVEZETŐ fittyethányva a törvényekre és a saját munkakörének ellátására, AMIHEZ NINCS IS MEGFELELŐ VÉGZETTSÉGE, UGYANIS CSAK HELYETTESÍTI A KINEVEZETT INTÉZMÉNYVEZETŐT, AKI TÖBB, MINT FÉL ÉVE TÁPPÉNZEN VAN, gondolt egyet és kitalálta, hogy ő aztán a mindeható és ha kell a munkavállalónak a fieztése, akkor igazolja, hogy keresőképtelen.

De nagyon sok mindent el tudnék még mesélni, ami minden gyomait érdekelhet, hiszen a város az iskola fenntartója, szóval a város pénzével is játszik. DE ENNÉL SOKKAL FONTOSABB AZ, HOGY A HÍRNÉVVEL ÉS AZ ISKOLA MŰKÖDÉSÉVEL.

Megkérdeztem néhány szakértőt, hogy ez így normális! Lajikusoktól, ügyvédektől, mindenkitől egyértelműen az a válasz érkezett, hogy ez bizony nem törvényes.

1. azt, hogy valaki keresőképtelen-e, vagy sem, azt az orvos mondja meg
2. a fizetés visszatartása jogellenes
3. ki az a barom, aki ezt megteszi egy terhes nővel???????????
4. a terhes munkaválallókat elég keményen védi a munkatörvény

Szóval most kiemeltem egy apró mozzanatot a Gyomaendrődi Alalpfokú Művészeti Iskola színpadok mögött zajló életéből.

Az INTÉZMÉNYVEZETŐ ÉS A VÁROS PEDIG KAPJA ÖSSZE MAGÁT!!!

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!