Botrányos intézményvezetés a művészeti iskolában

Beküldés: 2010/10/02 - 15:14 | 11 hozzászólás | Frissítés: 2014/02/09
Szerző: bundello

Üdv mindnekinek!

Felháborítónak tartom, amit a gyomaendrődi művészeti iskola INTÉZMÉNYVEZETŐje megenged magának. Nem sorolnám fel az össze tényt, hiszen, így elsütném az összes poént. De kezdjük a legutolsóval, aztán majd meglátjuk, hogy ki mennyire kíváncsi, arra, hogy mi is zajlik a mi hőn szeretett művészeti iskolánkban. Gondolok itt a szervezeti felépítésre, pénzügyre, nem túl legális összefonódásokra városon belül.

Nos legutoljára az történt, hogy az iskola egyik tanára - igen sokan ismerhetik gyomán - babát vár. Ez szerintem már köztudott azok között, akik érdekeltek az iskola életében(tanárok, szülők, gyerekek, stb...). Az történt, hogy a babát váró tanár kérte az INTÉZMÉNYVEZETŐT,hogy intézkedjen az ő ügyében, miszerint, várandós állapotban nem tudja a munkakörét ellátni, így helyezze át őt egy másik munkakörbe, vagy mentse fel a munkavégzés alól, mert a törvény erre is lehetőséget ad. A másik munkakörbe való áthelyezéshez kockázatbecslés szükséges, amihez valószínűleg az INTÉZMÉNYVEZETŐ NEM ÉRT, ÍGY NEMES EGYSZERŰSÉGGEL a köcsög utat választotta, amivel meg fog gyűlni a baja, ha munkaügyi bíróságon végződik az ügy. Többet nem kell pályáznia intézményvezetői pozícióra, még ha megszerzi hozzá a megfelelő képzettséget is, AMI JELENLEG NINCS MEG NEKI. A munkatörvény elég szigorúan védi a kismamákat. Ha most le kellene írnom az egész procedúrát, akkor holnap se fejezném be. Lényeg, hogy az INTÉZMÉNYVEZETŐ, nem tette a dolgát, hanem nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy visszatartj a tanár fizetését mindaddig, amíg a tanár nem igazolja, hogy keresőképtelen. No itt álljunk is meg egy pilanatra. Egy INTÉZMÉNYVEZETŐ milyen alapon kérhet bárkit is arra, hogy igazolja, hogy keresőképtelen. Egyetlen esetben, a munkavállaló nem jelenik meg a munkahelyén, mert ilyenor általában az jut mindenki eszébe, hogy beteg. DE A TERHESSÉG NEM BETEGSÉG!!! És nem is egyik napról a másikra lett felé jelezve, közel 3-4 hónapja. Az INTÉZMÉNYVEZETŐ fittyethányva a törvényekre és a saját munkakörének ellátására, AMIHEZ NINCS IS MEGFELELŐ VÉGZETTSÉGE, UGYANIS CSAK HELYETTESÍTI A KINEVEZETT INTÉZMÉNYVEZETŐT, AKI TÖBB, MINT FÉL ÉVE TÁPPÉNZEN VAN, gondolt egyet és kitalálta, hogy ő aztán a mindeható és ha kell a munkavállalónak a fieztése, akkor igazolja, hogy keresőképtelen.

De nagyon sok mindent el tudnék még mesélni, ami minden gyomait érdekelhet, hiszen a város az iskola fenntartója, szóval a város pénzével is játszik. DE ENNÉL SOKKAL FONTOSABB AZ, HOGY A HÍRNÉVVEL ÉS AZ ISKOLA MŰKÖDÉSÉVEL.

Megkérdeztem néhány szakértőt, hogy ez így normális! Lajikusoktól, ügyvédektől, mindenkitől egyértelműen az a válasz érkezett, hogy ez bizony nem törvényes.

1. azt, hogy valaki keresőképtelen-e, vagy sem, azt az orvos mondja meg
2. a fizetés visszatartása jogellenes
3. ki az a barom, aki ezt megteszi egy terhes nővel???????????
4. a terhes munkaválallókat elég keményen védi a munkatörvény

Szóval most kiemeltem egy apró mozzanatot a Gyomaendrődi Alalpfokú Művészeti Iskola színpadok mögött zajló életéből.

Az INTÉZMÉNYVEZETŐ ÉS A VÁROS PEDIG KAPJA ÖSSZE MAGÁT!!!

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Gusztustalannak tartom, ami ma Magyarorszagon folyik.
Ez is egy "jo" pelda, mit meg nem engedhetnek munkaltatok a munkavallalokkal szemben es akkor meg nem is kezdtunk el beszelgetni a multiknal gurizokkel. Mindenki fogja be a szajat, oruljon, hogy egyaltalan van munkaja es tud mit adni enni a csaladjanak! Felhaborito!
Szerencsetlen kisvallalkozokat meg teljesen tonkreteszik. A nagyok meg tomkodik a zsebuket a sok-sok elsikkasztott milliokkal. Hihetetlen!
Mas orszagokba is ez megy, de ott legalabb hagyjak elni az embereket.
Mikor lesz mar rend Magyarorszagon????
Mikor ebrednek mar vegre fol a magyarok????

Én drukkolok a kismamának. Felháborít az eset. Ebben a városban már tényleg bármi megtörténhet!

Én azt vettem észre, hogy a város nem halad sehová. Egyhelyben toporogva fejlődik visszafelé. Azt nem tudom mire koncentrál, de ahogy előttem valaki megjegyezte, valószínűleg a zsebüket tömik. No meg persze a város pénzét költik. Nevetséges volt pl. a fürdő korábbi igazgatójának a fizetése. Ebben városban? Ebben a térségben? Korábban rengeteg külföldi turista jött Gyomára a kempingbe. Ma meg mi megy Gyomán? Rablás, gondatlanság, kiszipolyozás, stressz, visszafelé fejlődés! Imádok itt élni, de máshol jobb lenne. Csak én már nem tehetem meg, hogy elköltözöm, úgyhogy figyelem a drámát.

Kedves Beka!

4 ev utan hazamenve en se tapasztaltam tul sok jot. Azon kivul, hogy boldog voltam, hogy ujra lathatom a szeretteimet. Ezen kivul mas boldogsagom nem sok volt. Dragasag, sok ideges es szegeny ember fogadott.
Fejlodes? Semmi! Nulla! Egy nagy karika athuzva!
Meg annyi, hogy egyre kevesebb embert lattam az utcakon, nics mar olyan nagy elet, mint annak idejen. Hol a sok fiatal?
A velem egykoruak? Hol a sok regi osztalytars, evfolyamtars? Mindenki szetszeledt, amin egyaltalan nem csodalkozom, hiszen jomagam is kulfoldon probalkozom jobb eletet teremteni magam es csaladom szamara.
Hol vannak a szep uj hazak? Hanyan is epitkeztek azota Gyomaendrodon? Szerintem egy kezemen meg tudom szamolni!
Hol vannak az uj munkahelyek? Nem lattam egyet sem!
De lattam sok-sok ideges es feszult embert! Azt boven!
Hat ennyi!
Koszonom en ebbol nem kerek!

Hali!

Sajnos senki sem kérdezett meg senkit, hogy kér-e ebből a csodálatos negatívan ívelő változásból. Ezt a polgármesteri hivatalban ülő "fun"-ok eldöntötték. Gondolok itt azokra, akik a jól megfontolt javaslatokat meghallgatják, majd 1-2 mp alatt el is döntik, hogy nem is olyan rossz a felvetés, de ezt nem ők találták ki, így rittig az ellenkezőjét, vagy a rosszabbat választják. Mert miért lenne másnak igaza?

De majd egyszer fordul a kocka, szerencsére az 1-esnél nincs kisebb szám rajta, mert most kb. ott tartunk. Még 4 év, aztán jöhet a 2-es szint. Szépen lassan, ráérünk, mi már itt maradunk. Meg ők is! :(

üdv.:

Nagyon elszomorított ez a cikk. Több mint 30 évet dolgoztam vezető beosztásban, de egyetlen egyszer sem tudtam volna megtenni ezt egy kismamával.
Lehet ellenszenv, útálat, vagy csak egyszerűen iskolai érdek,gazdaságosság akkor sem szabad egy terhes nőtől elvenni egy havi fizetést.

Gratulálok Gyomaendrőd! Ismét bebizonyítottad mire vagy képes!!!

Etana70 képe

Az iskola fenntartója az önkormányzat. Vitás ügyekben először tehát hozzájuk célszerű fordulni.
Van fogadóórája a polgármesternek is.
Minden ellenkező hír ellenére Gyoma egy nyugodt, kedves hely,nem valószínű, hogy ne lehetne ezt a kis ügyet jószándékúan és gyorsan elintézni. Öt perc alatt.

pfffffffffffff Gyoma tényleg egy nyugodt város, mindenki tojik mindenre. Ez a többi fórumból is érezhető. Az új kerékpár út egy kész Tour De Gyoma, csak a megállókban nem vizet, hanem szeszt osztanak.

Ebből a fórumból meg arra következtetek, hogy az ügy pont 5 perc alatt lett elintézve. Ha nem így lett volna biztosan felülvizsgálják az ügyet. Szerintem így lenne korrekt, eredménytől függetlenül! :)

Gyoma annyira nyugodt, hogy lassan már mindenki elköltözik onnan, a fiatalok biztosan.
A nyugodtságot bizonyítja az is, hogy a fürdő vezetői olyan hitelen lemondtak!De vajon miért? Rebesgetnek egy-két dolgot. Érdemes megnézni, hogy ki lett az ellenőrző bizottság tagja!Csak nem takargatnak valamit, amit időközben a volt vezetők megtaláltak?

Mindent leszámítva a legnagyobb izgalom Gyomán biztosan az, amikor valaki megpróbál a kerékpár úton végig menni. Kocsma, kocsma, oszlop, kocsma, kereszteződés, kocsma, kocsma, részeg, bolt, kereszteződés, kocsma.....

És most megszólal az éritett:
Először is köszönöm azokat a kedves szavakat akik együtt éreztek velem.
Másodszor pedig, igen én is azt hittem,hogy jó szándékúan el lehet intézni az ügyet. Kértem is időpontot a Polgármester Úrtól, és tényleg kb 5 perc volt... közölték velem,hogy ők mossák kezeiket,ők nem szólnak bele az iskola irányításába (:))) jó vicc),és felhívták nyomatékosan a figyelmemet, hogy meg ne próbáljak közösségi protálokon nyilatkozni...:)))
Ennyit a jó szándékról. Ügyvédemmel jó néhány levelet küldtünk, amire egyszer válaszoltak, azóta semmi. Pereskedni kellene, de sem időm, sem pénzem nincs rá, úgyhogy legyen boldog azzal az egy havi fizetésemmel a művészeti iskola! Lehetne még sok mindent mesélni... de inkább nem is foglalkozom velük. Elérték, hogy soha a büdös életben nem akarok még egyszer visszamenni Gyomára! Gratulálok! Röviden ennyi!

Etana70 képe

A művészeti iskolához:
Azthittem, hogy az önkormányzat -és illetékesei- megértették,hogy mit jelent az ügyfélbarát ügyintézés. Miután valószínűleg nem tudják ez mifán terem -pedig a Kormány gyarkan elegeti- ezért remélem van tanú a tanárnő kioktatására éás remélem nincs vége az ügynek.

Parkolók:
Írtam, hogy a 6-os bisztró előtt nince megoldva a normális parkolás, illetve a sarki (Kossuth u- Bajcsy sarok) háztulaj még vasakat is kiette a háza elé, hogy itt aztán ne parkoljon seniki...mit képzel a sok jöttment alak? Ha pedig valaki nekimegy a vsainak, akkor örűlhet a vaslebetonozó...szíve.
Látom még válaszra sem méltattak az illetékesek. Köszönöm. mellesleg a saroktól legalább a postáig felülkellene vizsgálni a Kossuth utcában a parkolási megoldásokat(?) ha lenne erre megfelelő hivatalos hivatalnok a hivatalban...és értené: az önkormányzat nem önmegáért van, hanem a gyomai emberekért.

Teljesen mind1 ki mennyit panaszkodik! Itt szarnak bele mindenbe, maximum szól neki valami ismerőse, hogy képzeld ezt írták a neten rólad! Ő meg röhög egyet a markába! Itt az embereknek kellene össze fogni és kipucolni Gyomaendrődöt!

a polgármestert le kell váltani, a képviselők mondjanak le !
Talán ha nem a gőg, az önimádat, és a becstelenség folyna többre vihetné a város.
Lesz megint ebéd osztás a közmunkásoknak, hogy a "megfelelő"
képviselő jelöltre szavazzanak.Vagy talán még koncert is
a Bowling étterembe. Csak igy tovább polgármester!