Gyoma-Szeged autóbuszközlekedés megszüntetése

Beküldés: 2012/12/05 - 18:57 | 3 hozzászólás | Frissítés: 2012/12/05
Szerző: Névtelen
Fórumok: 

Mint hallom, megszűnik a Gyoma-Szeged busz. Az 5-kor induló, már megszünt, a 6 órakor induló, eredeti járat is megszűnik hamarosan. Nem létezik, hogy ilyen lehetséges, hiszen nincs közvetlen más utazási lehetőség. Nagyon kell ez a járat a diákoknak-egyetem-/ha vannak még-nem tandíj miatt/ betegeknek-klinika-látogatás, vagy csak egyszerű bevásárlás a Metróban. Nem igaz, hogy senkinek nem fog hiányozni, aki nem vonattal utazott, hanem busszal, mert nem ismeri a szegedi tömegközlekedést,mert város-központból-városközpontba szeretett volna eljutni. Gyalázatos, hogy az Önkormányzat sem emeli fel a hangját, mikor a lakosságról van szó, ugyan úgy, mint a helyi közlekedéssel nem megáldott lakosok érdekében. Kérdezem, hogy a Hősök-Kazinczi, vagy Bajcsy-Kazinczi utcából hogy a fenébe mennek az "új" Önkormányzati épületbe ügyeket intézni az öregek, halottaikat temettetők? Mivel helyi buszjárat nincs / első megálló kb.2 km/ onnan meg a helyi busz óránként/ Vagy hívjon taxit Öregszőlőből? Az kb. 5-10 ezer Ft oda-vissza. Mégis okosabb volt a két heybeli ügyintézés. Vajon ki fizeti a "RÉVÉSZT" ezt csak mellékesen: mi mindannyian, akik nem is biztos, hogy akarjuk.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

A Gyoma-Szeged autóbusz közlekedés megszüntetése nagyon ÉSZ NÉLKÜLI dolog !!!40 évig jól működöt ,sokak utazását megkönnyítve azzal,hogy nem kellett átszállni ,mint a vonaton.Elég sok beteg ember jár a különböző Klinikákra kezelésekre,ezeknek igen nagy könnyebbség volt,aki csomaggal felpakolva a családjához utazott annak azért,mert nem kellett le s föl cipelni az átszálláskor.A diákoknak azért ,mert a városközpontban tudtak leszállni .Jó volt gyomainak -endrődinek mert Gyomán is több helyen fellehetett szállni és Endrődön is ,nem kellett a vasúthoz bumlizni.Kérjük a Város vezetését hasson oda,hogy állítsák vissza ezt a Busz útvonalat úgy mint volt eddig,átszállás nélkül.!!!!!

Szomorú, hogy ezt a lehetőséget is elvették az utazóktól. Valószínű, hogy a Körös Volán "szegénysége", hogy eladta járatait a "Tisza" és egyéb Volánoknak. Pedig ez nem lehetett veszteséges, mert igen csak mindig tele volt.Megint egy jelenséggel több, hogy a Dél-Keleti országrész nem hogy közelebb, de egyre távolabb kerül minden téren az ország többi részétől /nem földrajzilag,pedig már volt rá ötlet, hogy Békés megyéből halastavat kellene csinálni./
Gondoljon bele mindenki, milyen dühítő, hogy indulástól 15-20 km-el arrébb 30-40 percet kell várni a következő buszra, ami Szeged felé megy.Igaz, hogy nem érinti Orosházát az új járat, Szentes felé megy, bár így is később ér Szegedre, mint az eredeti. Lassan el jutunk odáig, hogy akinek nincs kocsija, maradjon a fenekén,ne utazgasson, főleg ne, ha kedvezményes jegyet vett./idén még volt, jövőre lesz-e?/
Biztosan nem 1-2 ember lenne, aki csatlakozna egy esetleges közvélemény kutatáshoz a fenti buszjárattal kapcsolatban, ha valaki megszervezné.Akár a Városvezetés és kezdeményezhetné, a lakosság bizton támogatná.Ha máshol meg lehet szervezni egy lakossági aláírásgyűjtést, akkor itt is, csak az Önkormányzatnak fel kellene vállalnia a megszervezést.!

Sajnos olyan gazdag ország nem vagyunk, hogy mindenhonnan-mindenhová legyenek közvetlen buszjáratok.(Mondjuk ez a gazdag országokban sincsen így) De a járatok összehangolásáért lehetne tenni. Például legyen minden vonathoz buszcsatlakozás, és a helyi járat útvonala úgy legyen kialakítva, hogy a város belső részeiben ne kelljen kilométereket gyalogolni egy megállóhoz. S a helyközi buszok se pár perccel vonatindulás után érjenek menetrend szerint az állomásra...Ez utóbbi semmiképp sem pénzkérdés.