Meddig lesz kiserdő?

Beküldés: 2013/12/30 - 17:11 | 2 hozzászólás | Frissítés: 2013/12/30
Szerző: Névtelen

Lehet, hogy csak engem zavar. Környezetvédő vagyok,talán ezért.
Karácsony másnapján kisétáltam a "csordagyepre", még volt lilatönkű, ördögszekér és fülőke. Ahogy jövök haza, gyanús zaj. motoros-fűrész hangja harsog a kiserdőben. közelebb érve autót látok utánfutóval, még üresen. aztán egy embernek látszó görnyedt alak ki a fák közül, vállán egy termetes akácrönkkel.A fűrész zeng, a görnyedt ember pedig sűrűn forog az erdő belseje és az utánfutó között. Fél óra alatt megtelt az utánfutó, a rend kedvéért elmondom, tisztességesek voltak, mert az "ágfát" is elvitték. A kerék-és erdőnyomokból látszik, nem először írtják a kiserdő közepét. Ma megint kisétáltam fülőkéért és mit látok? rögtön az erdő elején 12 db friss vágott akácfa-tönk-30-50 cm-re a földtől elvágva,az "ágfa" otthagyva, látszik, hogy siettek, a szemét ott maradt szétdobálva, ahogy, ahol levágták a törzsről.a gond az, hogy már a 8-15 cm átmérőjű akácokat is vágják, de az 5 cm-es ágakat otthagyják .Úgy tudom, az az erdőrész osztatlan közös- de magántulajdonban van.Senkit nem érdekel? Vagy esetleg szociális kivágási engedélye van a két emberkének? Akkor miért nem normálisan, a beteg, öreg fákat vágják, nem ünnepnap és nem sötétedéskor, mint a rendes erdészek? Nyaranta járok hegyeket, de ott nem dolgoznak a favágók ünnepnap és sötétedéskor. Biztos, hogy csak engem zavar? Már csak azért is, mert ha fenn tud tartani autót, akkor meg tudná venni a tüzelőt. Ha meg rászorult, akkor nincs láncfűrésze és utánfutója! Vagy így jut adrenalinhoz?

Meddig lesz kiserdő?

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Elég kevés rendőr van a városkánkban, gyakran csak egy rendőrt látok, az is gyalogol. Nem biztos, hogy tudnak erről, de jobb volna ha ilyet lát felhívja őket, mert máskülönben tényleg elfogy az erdő.

Na, épp ezért gondolom, hogy fölösleges szólni, mert mire az egy szem rendőr kisétál.... De úgy tudom, hogy 4 fő új erdőkerülőt-itt MEZŐŐRT- helyeztek "üzembe" az elmult évben. Ők hol vannak? Nem nekik lenne a dolguk, hogy észrevegyék és intézkedjenek? Vagy ők is "keresztbe" dolgoznak az illegális favágókkal? Hol egyik-hol másik, csak nehogy találkozzanak? A legrosszabb variációt el sem képzelem